Neodolateľný koláč Kilimandžáro! Chutná piškóta s jablkami a lahodnou náplňou…

- Advertisement -

nes si ukážeme recept na vynikajúci kakaový koláčik s jablkami a lahodnou náplňou. Neodolá nikto tejto dobrote! Receptík pochádza zo stránky

z-milosci-do-slodkosci.blogspot.com

Ingrediencie:

Piškóta:

  • 6 vajec,
  • pohár cukru,
  • 3 polievkové lyžice zemiakovej múky,
  • 3 polievkové lyžice pšeničnej múky,
  • 2 lyžice prášku do pečiva,
  • 2 polievkové lyžice kakaa,
  • 2 polievkové lyžice repkového oleja,
  • lyžica vody.

Jablková plnka:

  • 1 kg jabĺk,
  •  svetlé želé (v mojom prípade oranžové),
  • lyžica masla.

    Krém:

  • 1/2 litra mlieka,
  • 2 žĺtky,
  • 2 polievkové lyžice pšeničnej múky,
  • 2 polievkové lyžice zemiakového škrobu
  • 1/2 šálky práškového cukru
  • 250 g masla.

    Poleva:

  • 50 g mlieka a 50 g tmavej čokolády,
  • 1/2 lyžice masla
  • 2 polievkové lyžice vody.

Spôsob prípravy:

1. Bielky vyšľaháme s cukrom, po jednom pridávame žĺtky. Počas miešania pri nízkej rýchlosti pridajte olej a vodu. Múku, prášok do pečiva a kakao preosejeme. Pridajte do cesta, jemne premiešajte vareškou. Cesto vylejeme do papierom vystlanej formy s rozmermi 25 x 36 cm. Pečieme asi 30-35 minút pri 180 stupňoch. Ochlaďte a nakrájajte na dve rovnaké časti.

2. Jablká ošúpeme a nastrúhame na strúhadle s veľkými okami. Dusíme s maslom na miernom ohni asi 8 minút. Pridáme práškové želé, premiešame a dusíme ďalšiu minútu. Odstavíme, necháme mierne vychladnúť. Nalejeme na prvý tortový vrch. Ochlaďte to.

- Advertisement -

3. V 150ml mlieka rozmiešame žĺtky a múku. Zvyšok mlieka prevaríme s práškovým cukrom. Do vriaceho mlieka pridáme rozmiešanú múku. Chvíľu povaríme, kým nezhustne. Zakryte potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť. Maslo vymiešame, pridajte lyžicu studenej pudingovej hmoty. Krém dáme na jablkovú hmotu. Prikryjeme druhým piškotovým plátom a necháme vychladnúť.

4. Poleva: čokoládu rozpustíme v mlieku nad parou. Mierne vychladíme a natrieme na vrch koláča. Môžete jemne posypať drvenými mandľovými lupienkami. Nechame stuhnuť v  chladničke.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články