Tento dezert bude v lete skutočným pôžitkom. Netreba ho piecť a je to dokonalá osviežujúca maškrta!
Potrebujeme:
350 g jahôd
250 g sušienok
80 g masla
20 g želatíny
15 g vanilkového cukru
700 g tvarohu
150 g krupicového cukru
150 g smotany 20% tuku
Na čokoládový krém:
100 g smotany
50 g čokolády
Postup:
1. Sušienky si zomeľte v mixéri alebo pomocou valčeka. Mali by ste získať sušienkovú drť bez veľkých kúskov.
2. Maslo si rozpustite v hrnci.
3. Pridajte ho k sušienkam a vymiešajte dohladka.
4. Formu si vysteľte papierom na pečenie a navrstvite sušienky. Pritlačte dnom pohára a odložte do chladničky, kým si pripravíte plnku.
5. Tvaroh, práškový cukor, vanilkový cukor a smotanu si vyšľaháme mixérom dohladka.
6. Želatínu zalejte vodou a nechajte napučať. Napučanú želatínu vložte do vodného kúpeľa, kým sa úplne nerozpustí a potom ju zmiešajte s tvarohovou hmotou.
7. Polovicu tvarohovej hmoty vložte do formy na vrchnú časť sušienok, potom naukladajte nakrájané jahody a prikryte ich druhou vrstvou tvarohovej hmoty. Odložte do chladničky na 3 hodiny.
8. Potom si pripravte čokoládovú polevu tak, že vo vodnom kúpeli vymiešate šľahačkovú smotanu s čokoládou dohladka.
9. Vrch dezertu rovnomerne polejte a podľa vkusu ozdobte čokoládovými vločkami alebo kokosom.
10. Nakrájajte a môžete podávať.
Prajeme dobrú chuť!