V lete u nás doma frčia najmä nepečené dezerty. Sú ideálnou maškrtou pre všetky mlsné jazýčky a ich príprava nezaberie veľa času. Tento si vás rozhodne získa.
Potrebujeme:
400 g jahôd
3 PL kyslej smotany
150 g čokolády
2 banány
400 g tvarohu
3 PL práškového cukru
3 PL kávy
Postup:
Jahody nakrájajte na tenké plátky a rozložte ich na spodok a po stranách formy, v ktorej budete pripravovať dezert.


Banány si nakrájajte na šikmé plátky a čokoládu si postrúhajte na jemnom strúhadle. Strúhanú čokoládu si potom rozdeľte na dve časti. Urobte kávu, ochlaďte ju a 3 lyžice vymiešajte so smotanou na homogénnu hmotu. Vyšľahajte tvaroh, zašľahajte práškový cukor, aj smotanu s kávou.


Polovicu tvarohovej vrstvy nalejte do formy, rozotrite, položte na ňu vrstvu jahôd, banánov a posypte časťou strúhanej čokolády. Opäť navrstvite tvarohový krém, rozotrite a posypte zvyškom čokolády. Odložte na pár hodín do chladničky. Pred podávaním ešte ozdobte jahodami. Prajeme dobrú chuť!

