Nepečený tvarohový dezert s jahodami. S týmto dezertom hviezdim na každej oslave

- Advertisement -

V lete u nás doma frčia najmä nepečené dezerty. Sú ideálnou maškrtou pre všetky mlsné jazýčky a ich príprava nezaberie veľa času. Tento si vás rozhodne získa.

Potrebujeme:

400 g jahôd

3 PL kyslej smotany

150 g čokolády

- Advertisement -

2 banány

400 g tvarohu

3 PL práškového cukru

3 PL kávy

Postup:

Jahody nakrájajte na tenké plátky a rozložte ich na spodok a po stranách formy, v ktorej budete pripravovať dezert.

- Advertisement -

Banány si nakrájajte na šikmé plátky a čokoládu si postrúhajte na jemnom strúhadle. Strúhanú čokoládu si potom rozdeľte na dve časti. Urobte kávu, ochlaďte ju a 3 lyžice vymiešajte so smotanou na homogénnu hmotu. Vyšľahajte tvaroh, zašľahajte práškový cukor, aj smotanu s kávou.

Polovicu tvarohovej vrstvy nalejte do formy, rozotrite, položte na ňu vrstvu jahôd, banánov a posypte časťou strúhanej čokolády. Opäť navrstvite tvarohový krém, rozotrite a posypte zvyškom čokolády. Odložte na pár hodín do chladničky. Pred podávaním ešte ozdobte jahodami. Prajeme dobrú chuť!

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články