Potrebujeme:
– 1 balenie oblátok
Na prvú náplň:
– 10 vaječných bielkov
– 250 g práškového cukru
– 2 vrecká vanilkového cukru
– 3 lyžice kakaa
– 300 g mletých plazmových sušienok
Na druhú náplň:
– 10 žĺtkov
– 200 g práškového cukru
– 2 vrecká vanilkového cukru
– 250 g maslo alebo margarínu
Postup:
Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky.
Bielky s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme dohladka nad parou. Niektorí cukrári používajú surové vajcia bez tepelnej úpravy, ja ale pre istotu vždy šľahám nad parou.
Pokračujte v šľahaní aj keď zložíte z plameňa a pridajte mleté sušienky a kakao.
Všetky suroviny poriadne rozšľaháme.
Príprava II náplne:
Vaječné žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom nad parou.
Samostatne vyšľaháme margarín do peny a zmiešame s rozšľahanými žĺtkami.
Prvú náplň naneste na prvú oblátku.
Prikryjeme ďalšou oblátkou a nanesieme ďalšiu plnku.
Striedavo poukladajte listy oblátok a plniek.
Rukou stlačte poslednú oblátku, aby sa prilepila k náplni.
Vložte dezert do chladničky a nechajte ho stuhnúť.
Nakrájame na kocky.
Naplňte zdobiace vrcko šľahačkou alebo zvyškom plniek a ozdobte nakrájané kocky.