Pripravte si doma napríklad túto vynikajúcu bublaninu z mrazeného lesného ovocia. Môžete ale použiť aj iný druh podľa svojej chuti.
zloženie cesta
- 3 vajcia
- 3-4 lyžice múky
- 1 fľaštička esencia vanilky
- 1-2 lyžice oleja
- 3 lyžice práškového cukru
- štipka soli
zloženie krému
- 300 g mascarpone
- 200 g smotany na šľahanie
- 100 g práškového cukru
- 200 g lesného ovocia
- 1 ½ želatíny
- 1 fľaštička esencia vanilky
pre ozdobenie
- mandľové vločky
- 300-400 g lesných plodov
- 50 ml vody
- 100-150 g cukru
- 6 želatínových listov
Príprava
Oddeľte bielky a žĺtky. Bielky zmiešajte s cukrom a soľou a vyšľahajte ich do peny. V inej miske zmiešajte žĺtky s olejom, vanilkou a postupne vmiešajte bielky. Postupne vmiešajte múku a zmes vlejte do formy a upečte.
Zmiešajte mascarpone s cukrom a vanilkovou esenciou. Samostatne vyšľahajte smotanu a vmiešajte ju do zmesi. Pridajte ovocie, premiešajte a uvarte želatínu podľa návodu na obale. Zmiešajte s krémom a navrstvite ho na tortu, potom nechajte odpočívať 30-40 minút v chladničke.
Pripravte poslednú vrstvu: premiešajte vodu s cukrom a zahrejte ju. Varte, kým sa sirup nezačne zahusťovať, pridajte ovocie a nechajte variť 5 minút. Vložte želatínové listy do studenej vody, a keď sa začnú rozpúšťať, položte ich na ovocný sirup a dobre premiešajte.
Túto vrstvu navrstvite na krém a nechajte stuhnúť v chladničke po dobu 3-4 hodín. Pred podávanie dozdobte mandľovými vločkami.
zdroj:takprosto.cc