Pripravte si chutné slané koláče, ktoré sa okamžite stanu súčasťou vašich obľúbených receptov!
Potrebujete:
- 250 ml teplého kefíru
- 1 vajce
- štipka soli
- 2 PL rastlinného oleja
- ½ ČL sódy
- približne 600 g hladkej múky
- 1 PL cukru
Postup
Ingrediencie na cesto by mali mať izbovú teplotu, inak nebude cesto dostatočne nadýchané.
Zmiešajte kefír, vajce, soľ, rastlinný olej a vareškou všetko dobre premiešajte.
Múku preosejte a zmiešajte ju so sódou.
Do cesta po častiach pridávajte múku, zakaždým to dobre premieste.
Cesto by malo byť mäkké, elastické a nelepivé. Zakryte ho uterákom a nechajte pôsobiť 15 minút.
Teraz pokračujeme k tvorbe koláčov s ľubovoľnou plnkou – dusená kapusta, tvaroh, šampiňóny alebo mäsová plnka, zemiaky, vajcia s cibuľou a kôprom.
Koláče pečte na rozohriatom rastlinnom oleji z oboch strán do zlatista, dajte ich na papierové utierky a môžete servírovať.
Zdroj: zdroj