Neviete čo na večeru? Urobte si Pizzové bagetky z kysnutého cesta

- Advertisement -

Celá táto tácka chutných pizzových bagiet je vyrobená len za pol hodiny.

Tento pokrm skvelo kombinuje najlepšie vlastnosti bagiet a pizze a šťavnatá náplň pravdepodobne osloví aj tých najnáročnejších hostí.

Na prípravu budete potrebovať:

  • 400 g múky
  • 200 ml vody
  • 7 g sušeného droždia
  • 1 čl soli a cukru
  • 100 g čistého jogurtu
  • 2 lyžice olivového oleja (je lepšie vziať lisovaný za studena)
  • 1 čl oregana
  • 300 g mletého mäsa
  • trochu mrkvy, cukety, mozzarella, červená a zelená paprika, zelené a čierne olivy
  • paradajková omáčka
  • soľ, čierne korenie, kurkuma

Postup

- Advertisement -

Nalejte si vodu do hlbokej misy, pridajte droždie, cukor a vymiešajte to metličkou. Následne prilejte olej, pridajte soľ, jogurt, oregano, znova premiešajte a prisypte múku. Cesto vypracujte ručne a nechajte nakysnúť pod utierkou.

Medzitým si pripravíme plnku.

Cibuľu nakrájajte nadrobno a najskôr ju orestujte na panvici. Potom pridajte mleté ​​mäso, korenie, soľ a podľa chuti posypte kurkumou. Na strúhadle si nastrúhajte mrkvu a cuketu.

- Advertisement -

Cesto rozdeľte na rovnaké časti, z každej vyvaľkajte vami preferovaný tvar a rovnomerne naň naneste plnku. Okraje uzatvorte, mierne ich zatlačte a všetko naukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Prázdne miesta potrite paradajkovou omáčkou, naukladajte olivy a trochu papriky. Všetko ešte posypte nastrúhaným syrom.

Vložte to do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečte 25 minút.

Zdroj: .

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články