Celá táto tácka chutných pizzových bagiet je vyrobená len za pol hodiny.
Tento pokrm skvelo kombinuje najlepšie vlastnosti bagiet a pizze a šťavnatá náplň pravdepodobne osloví aj tých najnáročnejších hostí.
Na prípravu budete potrebovať:
- 400 g múky
- 200 ml vody
- 7 g sušeného droždia
- 1 čl soli a cukru
- 100 g čistého jogurtu
- 2 lyžice olivového oleja (je lepšie vziať lisovaný za studena)
- 1 čl oregana
- 300 g mletého mäsa
- trochu mrkvy, cukety, mozzarella, červená a zelená paprika, zelené a čierne olivy
- paradajková omáčka
- soľ, čierne korenie, kurkuma
Postup
Nalejte si vodu do hlbokej misy, pridajte droždie, cukor a vymiešajte to metličkou. Následne prilejte olej, pridajte soľ, jogurt, oregano, znova premiešajte a prisypte múku. Cesto vypracujte ručne a nechajte nakysnúť pod utierkou.
Medzitým si pripravíme plnku.
Cibuľu nakrájajte nadrobno a najskôr ju orestujte na panvici. Potom pridajte mleté mäso, korenie, soľ a podľa chuti posypte kurkumou. Na strúhadle si nastrúhajte mrkvu a cuketu.
Cesto rozdeľte na rovnaké časti, z každej vyvaľkajte vami preferovaný tvar a rovnomerne naň naneste plnku. Okraje uzatvorte, mierne ich zatlačte a všetko naukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Prázdne miesta potrite paradajkovou omáčkou, naukladajte olivy a trochu papriky. Všetko ešte posypte nastrúhaným syrom.
Vložte to do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečte 25 minút.
Zdroj: .