Čo je na tomto druhu mäsa také výnimočné, že sa recepty s ním objavujú na stránkach kuchariek či internetu každý deň?
Mohlo by sa vám zdať, že ste už vyskúšali všetky pokrmy týkajúce sa kuracieho mäsa, no verte, že to tak nie je. Ponúkame vám recept, ktorý môžete pripraviť vašej rodine na obed, alebo na návštevu priateľov.
Niektorí ľudia nazývajú toto jedlo „prekvapenie“, pretože vedia, že aj napriek rôznorodosti ingrediencii bude jeho výsledná chuť fantastická. Tí, ktorí nasledujúci pokrm ešte nepoznajú, budu s istotou prekvapení. Kuracie prsia, niekoľko paradajok, zemiakov a cibule – jednoduché a ľahko dostupné ingrediencie. Pusťme sa teda do toho!
Potrebujete
- 1 kg kuracích pŕs
- 5 ks zemiakov
- 3 ks paradajok
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 2 pl slnečnicového oleja
- 200 ml mlieka
- 2 ks cibule
- 2 ks vajec
- 200 g tvrdého syra
- 3 pl smotany
- soľ a korenie podľa chuti
- bylinky – voliteľne
Postup
Nakrájajte si kurča na malé kúsky a zalejte ich mliekom. Vložte do chladničky a počkajte 1 hodinu, pokojne aj dlhšie.
Kým je mäso v chladničke, vytvorte si z alobalu okrúhle formičky, zložte ich do niekoľkých vrstiev, potrite olejom a vložte do foriem na pečenie.
Zemiaky si nakrájajte na tenké plátky. Poukladajte ich na dno foriem, pridajte najemno nakrájanú cibuľu a následne pridajte kuracie mäso.
Vajcia si vyšľahajte so smotanou a vylejte do foriem. Na mäso poukladajte tenké plátky paradajok a vrch posypte prelisovaným cesnakom a nastrúhaným syrom.
Vložte ich do rúry vyhriatej na 180°С a nechajte piecť po dobu 40 minút.
Pred tým, ako budete jedlo podávať, môžete ho posypať zvolenými bylinkami.
Aj toto je jeden z dôvodov, prečo mám vo svojej mrazničke odložené kúsky kuracích pŕs. V prípade núdze ich môžem vždy využiť. Nebojte sa experimentovať a nechajte sa prekvapiť! Ingrediencie si môžete meniť podľa vlastných chutí a preferencií. Podeľte sa o tento recept aj s vašimi priateľmi na sociálnej sieti!
zdroj:.