Ochutené mäsové guličky so zemiakovou kašou a kapustou. LEPŠÍ OBED NENÁJDETE

- Advertisement -

Neviete čo uvariť na obed a nechce sa vám v kuchyni tráviť príliš veľa času? Vyskúšajte tieto ochutené mäsové guličky so zemiakovou kašou a šalátom z čínskej kapusty. Pokiaľ radi maškrtíte a zároveň ste vášnivým kuchárom či kuchárkou, budete mať z tejto novinky dozaista radosť.

Čo budeme potrebovať:

Na zemiakovú kašu:

  • 700 g ošúpaných zemiakov
  • 30 g mäkkého masla
  • jeden žĺtok
  • 50 g kys
  • soľ – podľa chuti
  • ½ lyžičky talianskych byliniek

Na mäsové guličky:

  • 300 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 100 g kys
  • soľ, mleté ​​čierne korenie – podľa chuti
  • ½ čajovej lyžičky papriky

Na šalát:

  • 200 g čínskej kapusty
  • jedna veľká mrkva
  • 150 g konzervovanej kukurice
  • čerstvý petržlen – podľa chuti
  • 2 lyžice majonézy
  • 1 polievková lyžica kyslej smotany
  • 2 strúčiky cesnaku
  • jedna lyžička cukru
  • ½ lyžičky soli
  • mleté ​​čierne korenie – podľa chuti
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Ako budeme postupovať:

1. Pripravte zemiakovú kašu: Olúpané zemiaky nakrájajte na kúsky a dajte ich do hrnca. Zalejte vodou a podľa chuti osoľte. Varte, kým nie sú hotové.

2. Uvarené zemiaky vyberte z vody. Veľmi dobre ich roztlačte šťuchadlom a potom ich zmiešajte s mäkkým maslom, strúhaným syrom a talianskymi bylinkami. V prípade potreby pridajte trochu soli.

3. Potom, čo zemiaková kaša trochu vychladne, pridajte k nej žĺtok. Veľmi dobre premiešajte.

- Advertisement -

4. Zo zemiakovej kaše vytvarujte 7 zhruba rovnakých guličiek a potrite si ruky olejom.

5. Pripravte mäsové guličky: Do hlbokej misy vložte mleté ​​mäso, cibuľu roztlačenú v mixéri, syr nastrúhaný najemno, papriku, soľ a mleté ​​čierne korenie podľa chuti. Všetko premiešajte a prehneťte rukami.

6. Z mäsovej zmesi vytvarujte 7 zhruba rovnakých fašírok a potrite si ruky olejom.

7. Zostavte pokrm: Zemiakové gule položte na okrúhly, olejom vymastený plech s priemerom 24 cm. Trochu ich rukou sploštite a potom do stredu každého z nich urobte pohárom jamku. Nakoniec povrch „hniezd“ uhlaďte rukami tak, aby na nich nevznikli praskliny.

- Advertisement -

8. Mäsové guličky položte na zemiakové hniezda.

9. Plech vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Program zdola nahor, umiestnite ho na prostredný stojan. Pečte 40 minút.

10. Vyberte z rúry a podľa potreby posypte nasekaným kôprom. Nechajte mierne vychladnúť.

11. Medzitým pripravte šalát: Čínsku kapustu nakrájajte na pomerne silné prúžky (môžete nahradiť zeleným šalátom, ak chcete). Vložte ich do hlbokej misy.

- Advertisement -

12. Pridajte soľ a cukor. Kapustu premiešajte a prehneťte rukami.

13. Mrkvu nastrúhajte na strúhadle, ktoré ju premenia na dlhé tenké prúžky (môžete ju nakrájať nožom).

14. Nasekajte petržlenovú vňať.

15. Do misy s pripravenou kapustou pridajte plátky mrkvy, rozdrobenú petržlen, kukuricu, cesnak prelisovaný lisom na cesnak, citrónovú šťavu, kyslú smotanu, majonézu a mleté ​​čierne korenie podľa chuti. Premiešajte

zdroj

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články