Od dnešného dňa budete karfiol milovať. TAKTO HO ROBÍM BEZ VYPRÁŽANIA

- Advertisement -

Karfiol máme k dispozícii po celý rok vďaka čomu si dokážeme pripraviť mnoho chutných receptov, ktoré nám nezaberú veľa času v kuchyni.  Nasledujúci recept je najlepším príkladom toho, ako si pripraviť skvelý karfiol na panvici.

Všetko sa to pripravuje bez vajíčka, múky alebo strúhanky. A v prípade, že to budete podávať studené, skvele sa hodí k letnému obedu alebo večeri.

Čo na to potrebujete?

  • 1,5 litra vody
  • 100 ml octu
  • 700 g karfiolu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Olivový olej
  • Čierne mleté korenie
  • Soľ
  • petržlenová vňať

Postup

- Advertisement -

Karfiol najskôr umyte a rozdeľte na menšie kúsky. Ak budú príliš veľké, nakrájajte ich nožom.

Dajte ich povariť do vriacej vody na 8 minút. Hlavné je, aby ste to neprevarili. Ešte lepšie bude, ak karfiol uvaríte len polovične.

Potom ho dajte do studenej vody. Je to nevyhnutné, aby sa neuvaril kvôli vlastnej teplote.

- Advertisement -

Kúsky karfiolu osušte papierovou utierkou a opečte na panvici s olejom do zlatista.

Osoľte, okoreňte, pridajte prelisovaný cesnak a bylinky. Vložte to do chladničky na 1 hodinu. Hotovo!

- Advertisement -

Tajomstvo výroby dokonalého karfiolu je v tom, aby nemal kašovitú konzistenciu. Je dobré, aby si zachoval svoju chrumkavosť. Na to potrebujete ocot so studenou vodou. Nebojte sa, ak karfiol nedovaríte. Dá sa jesť aj surový. Prajeme vám dobrú chuť!

Ďakujeme, že zdieľate tento článok s vašimi priateľmi na Facebooku. Vďaka vám radi robíme články každý deň.

Pre nové články dajte LIKE na našu Facebookovu stránku 

Zdroj: sovkusom.ru
- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články