Originálne dukátové buchtičky, ktoré sa nikdy nepripália. Krém je jemný ako pavučinka

- Advertisement -
Suroviny na cesto
1 kg polohrubej múky / 0,5 kg múky/
1 kocka droždia / pol kocky droždia/
5 PL kryštálového cukru / 3 PL cukru/
štipka soli / štipka soli/
2 vajíčka / 1 vajíčko/
6 dl mlieka / 3 dl mlieka/
2 dl oleja / 1 dl/
Suroviny na krém
1,5 litra mlieka / 7,5 dl mlieka
3 vanilkové pudingy / 1 a pol pudingu vani. /
3 žĺtky / 2 žĺtky/
6 PL cukru / 3 PL cukru/
2 vanilky / 1 vanilku/

Postup:
Pripravíme si kvások, necháme vykysnúť a pridáme ho k ostatným surovinám na cesto.

Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť 60 minút.Potom ho rozdelíme na dve časti a každú časť ešte na 12 častí.

Z každej časti vyšúľame šúľok dlhý ako máme pekáč. Tak dostaneme 24 šúľkov,ktoré budeme ukladať do dvoch pekáčov.Vám možno bude stačiť jeden pekáč, tak si urobíte z polovičnej dávky.

Jednotlivé valčeky po bokoch vymastíme, aby sa nám nezlepili a necháme podkysnúť. Potom nožom narežeme na malé štvorčeky.
Pečieme pri 180 °C asi 14 minút.
Z mlieka, pudingov, cukru , vanilky a žĺtkov uvaríme krém a polejeme buchtičky,ktoré sme si pripravili na tanier.Pekne sa oddeľujú. Dobrú chuť.
Zdroj: Milka Raganova
- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články