Jednoduchý recept na mäkké a nadýchané buchty, ktoré je možné pripraviť s akoukoľvek náplňou. V tomto prípade to bude tvaroh s marhuľovým džemom – dokonalá kombinácia.
Na prípravu cesta potrebujete
- 250 ml teplého mlieka
- 100 g cukru
- 11 g sušeného droždia
- 2 vajíčka
- 1 čl soli
- 80 g masla
- 600 g hladkej múky
Na prípravu náplne potrebujete:
- 220 g tvarohu
- 110 g marhuľového džemu
- Žĺtok a mlieko na potretie
Postup
V teplom mlieku rozmiešajte cukor a droždie. Zakryte a nechajte 15 minút pôsobiť.
Pridajte vajce, soľ a premiešajte.
Po častiach nasypte preosiatu múku a vypracujte cesto.
Pridajte zmäknuté maslo a zamiešajte ho do cesta.
Vymiešané cesto prikryte a nechajte 1 hodinu na teplom mieste.
Náplň – zmiešajte tvaroh s džemom.
Cesto vymieste a rozdeľte ho na kúsky, každý jeden rozvaľkajte a naplňte plnkou.
Vytvarujte si buchty a dajte ich na plech vystlaným papierom na pečenie.
Zakryte a nechajte 15 minút pôsobiť.
Žĺtok rozšľahajte s trochou mlieka a potrite tým pripravené koláče.
Pečte na 180 stupňoch asi 25 minút, priebežne ich kontrolujte.
Hotové koláče môžete posypať práškovým cukrom, alebo ak sa ich chystáte pripravovať s jablkovým džemom alebo čerstvými jablkami, môžete prášok zmiešať so škoricou.
Zdroj: souspark.ru