Palacinky 1001 dier. Pripravte si krupicové palacinky, ktoré si okamžite obľúbite

- Advertisement -

Tieto palacinky sú úplne iné, ako tie, na ktoré ste zvyknutí! Mäkké, super nadýchané a pórovité, pôvodom sú z arabských krajín Maghrebu (severná Afrika) a vyzerajú ako špongia s dierkami.

Počas pečenia bude vaša kuchyňa voňať, akoby ste boli v pekárni. Tieto palacinky môžete jesť s rôznymi plnkami, pretože majú neutrálnu chuť, a na ich prípravu nepotrebujete vajcia ani mlieko.

Najobľúbenejšou plnkou k týmto palacinkám je ale zmes medu a rozpusteného masla najlepšie v rovnakom pomere. Skúste si aj vy pripraviť túto neobvyklú pochúťku!

Potrebujete

- Advertisement -
  • 360 g jemnej krupice
  • 1 čl soli
  • 1 pl cukru
  • 1 pl hladkej múky
  • 1 čl sušeného droždia
  • 700 ml teplej vody (40°С)
  • 15 g prášku do pečiva
  • 1 čl jablčného octu

Postup

  1. Zmiešajte si všetky suché prísady (krupicu, soľ, cukor, múku, droždie), okrem prášku do pečiva. Prilejte 700 ml teplej vody. Miešajte to ponorným mixérom po dobu 3 – 5 minút, aby sa všetky zložky čo najlepšie prepojili.

  1. Cesto v miske prikryte utierkou a nechajte 10 – 15 minút odstáť, aby droždie začalo účinkovať.

  1. Po 15 minútach pridajte jablčný ocot, prášok do pečiva a premiešajte. Zmes začne naberať na objeme. Zapnite si plameň na sporáku a položte naň nepriľnavú panvicu.
  1. Cesto nalievajte do rozohriatej panvice, pečte ho iba z jednej strany, kým sa na ňom neobjavia charakteristické dierky. Keď už cesto nie je navrchu surové, ale zospodu vidíte mierne opečenú farbu, je čas, aby ste palacinku preložili na tanier.

  1. Malý trik: tieto palacinky musíte piecť na vychladnutej panvici. Preto po každej palacinke nalejte do panvice trochu studenej vody, nechajte ju v nej na pár sekúnd a vylejte.

- Advertisement -

Hotové palacinky sa dajú naťahovať ako špongia. Môžu byť dokonca použité ako základ pre pizzu! Doprajte sebe a svojim blízkym neobvyklé bezmäsité jedlo.

zdroj: youtube.com

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články