Ak máte radi kebab, iste oceníte tento recept, pretože si môžete vytvoriť toto lahodné jedlo aj v domácich podmienkach. Stačí Vám kuracie mäso, zemiaky, zelenina a samozrejme korenie na dochutenie.
zloženie
1,5 kg kuracích stehien a krídel
1,5 kg zemiakov
tri hlavy cibule (veľké)
päť strúčikov cesnaku
4-5 lyžicou olivového alebo slnečnicového oleja
dve lyžice majonézy
1,5 lyžice horčice
soľ a čierne korenie – na chuť
červená sladká paprika
zelená cibuľa a čerstvý kôpor – pre ozdobu
Príprava
Cibuľu ošúpte a nakrájajte na prúžky, cesnak pokrájame na malé kúsky. Zmiešajte cibuľu a cesnak s horčicou, majonézou, a olejom. Dobre premiešajte. Pridajte soľ a korenie podľa chuti, potom i ostatné koreniny. Umyte a očistite mäso a vložte ho do hlbokej misy.
Zalejte kura pripravenou omáčkou a dobre premiešajte rukami. Mäso nechajte niekoľko hodín marinovať.
Zemiaky ošúpte a nakrájajte na prúžky o šírke cca 5 mm. Vyložte plech papierom na pečenie a pridajte najskôr mäso a potom zemiaky.
Všetko premiešajte, aby sa tiež zemiaky obalili v marináde. Zakryte plech fóliou a pečte pri 200 stupňoch po 20-25 minút. Potom zložte fóliu a pečte ďalších 20-25 minút. Zemiaky a mäso by mali mať zlatú kôrku. Podávajte dozdobené s cibuľkou, alebo kôprom.