Pečené kuracie prsia a navrch dám famóznu plnku. Toto jedlo by u nás jedli každý deň

- Advertisement -

Jednoduchý recept na chutné, šťavnaté mäso na francúzsky štýl!

Ingrediencie:

  • 600 g  mäsa
  • 100 g paradajok
  • 1 cibuľa
  • 150 g syra
  • ½ ČL sušeného cesnaku
  • Bylinky, soľ, korenie

Postup

Zvoľte akékoľvek mäso – kuracie, bravčové. Nakrájajte ho na plátky a naklepte.

- Advertisement -

Osoľte, okoreňte, posypte obľúbeným korením a necháme marinovať 30 minút.

Nastrúhajte syr na hrubšie kúsky, paradajky nakrájajte na malé kocky, a nasekajte bylinky úplne najemno. Tieto ingrediencie zmiešajte dokopy spolu s majonézou.

Plech na pečenie vymastite rastlinným olejom, poukladajte naň mäso, na vrch dajte zmes paradajok so syrom a bylinkami.

- Advertisement -

Rúru predhrejte na 180 stupňov a nechajte piecť asi 40 minút, možno menej, pravidelne kontrolujte vašu rúru.

Mäso môžete podávať k akýmkoľvek prílohám.

Toto jednoduché, ale originálne jedlo je možné doplniť hubami, paprikou, cesnakom – potom bude chuť mäsa ešte bohatšia! Môžete tiež pridať pol lyžice horčice.

zdroj

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články