Jednoduchý recept na chutné, šťavnaté mäso na francúzsky štýl!
Ingrediencie:
- 600 g mäsa
- 100 g paradajok
- 1 cibuľa
- 150 g syra
- ½ ČL sušeného cesnaku
- Bylinky, soľ, korenie
Postup
Zvoľte akékoľvek mäso – kuracie, bravčové. Nakrájajte ho na plátky a naklepte.
Osoľte, okoreňte, posypte obľúbeným korením a necháme marinovať 30 minút.
Nastrúhajte syr na hrubšie kúsky, paradajky nakrájajte na malé kocky, a nasekajte bylinky úplne najemno. Tieto ingrediencie zmiešajte dokopy spolu s majonézou.
Plech na pečenie vymastite rastlinným olejom, poukladajte naň mäso, na vrch dajte zmes paradajok so syrom a bylinkami.
Rúru predhrejte na 180 stupňov a nechajte piecť asi 40 minút, možno menej, pravidelne kontrolujte vašu rúru.
Mäso môžete podávať k akýmkoľvek prílohám.
Toto jednoduché, ale originálne jedlo je možné doplniť hubami, paprikou, cesnakom – potom bude chuť mäsa ešte bohatšia! Môžete tiež pridať pol lyžice horčice.