Pečené mäso s lahodnou cibuľkou a nastrúhaným syrom. Celá rodina sa ich nevie dojesť

- Advertisement -

Marinované kuracie závitky s korením a paradajkami sú dobrou voľbou pre sobotňajší obed a večeru.

Čo  na to potrebujete?

  • 6 ks vykostených kuracích stehien
  • 30 g masla
  • 3-4 cibule
  • 1/3 čl jedlej sódy
  • 50 g syra
  • bylinky, korenie, paradajky
  • biely jogurt alebo kyslá smotana

Postup

Cibuľu nakrájajte na tenké plátky.

- Advertisement -

Rozohrejte panvicu bez oleja a vložte tam cibuľu, kúsok masla a premiešajte. Zakryte to pokrievkou a počkajte, kým cibuľa nevypustí šťavu.

Posypte to sódou bikarbónou a premiešajte.

Cibuľu osoľte a dobre premiešajte. Znížte plameň a cibuľu prikryte pokrievkou – nechajte dusiť 7 minút.

Mäso oddeľte od kostí, osoľte a okoreňte. Nechajte ho marinovať.

Vezmite paradajky v akomkoľvek množstve a nakrájajte ich na plátky, premiešajte s nasekanými bylinkami, soľou a korením, kyslou smotanou alebo jogurtom – pár lyžíc.

- Advertisement -

Túto plnku naneste na mäso a zrolujte ho.

Rolky poukladajte na pekáč a potrite cibuľovou omáčkou. Formu prikryte alobalom.

Rúru predhrejte na 180 stupňov a pečte 35 – 40 minút.

10 minút pred koncom vyberte pekáč, mäsové rolky posypte strúhaným syrom a pečte do zlatista.

- Advertisement -

Podávame s rôznymi prílohami – ryža, zemiaky alebo šaláty z čerstvej zeleniny.

 

Zdroj: .
- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články