Marinované kuracie závitky s korením a paradajkami sú dobrou voľbou pre sobotňajší obed a večeru.
Čo na to potrebujete?
- 6 ks vykostených kuracích stehien
- 30 g masla
- 3-4 cibule
- 1/3 čl jedlej sódy
- 50 g syra
- bylinky, korenie, paradajky
- biely jogurt alebo kyslá smotana
Postup
Cibuľu nakrájajte na tenké plátky.
Rozohrejte panvicu bez oleja a vložte tam cibuľu, kúsok masla a premiešajte. Zakryte to pokrievkou a počkajte, kým cibuľa nevypustí šťavu.
Posypte to sódou bikarbónou a premiešajte.
Cibuľu osoľte a dobre premiešajte. Znížte plameň a cibuľu prikryte pokrievkou – nechajte dusiť 7 minút.
Mäso oddeľte od kostí, osoľte a okoreňte. Nechajte ho marinovať.
Vezmite paradajky v akomkoľvek množstve a nakrájajte ich na plátky, premiešajte s nasekanými bylinkami, soľou a korením, kyslou smotanou alebo jogurtom – pár lyžíc.
Túto plnku naneste na mäso a zrolujte ho.
Rolky poukladajte na pekáč a potrite cibuľovou omáčkou. Formu prikryte alobalom.
Rúru predhrejte na 180 stupňov a pečte 35 – 40 minút.
10 minút pred koncom vyberte pekáč, mäsové rolky posypte strúhaným syrom a pečte do zlatista.
Podávame s rôznymi prílohami – ryža, zemiaky alebo šaláty z čerstvej zeleniny.