Na prípravu potrebujete:
- 700 g akéhokoľvek mletého mäsa
- 160 g ryžu
- 700 g kapusty
- 2 vajcia
- 1 cibuľa
- soľ a korenie
Na prípravu omáčky
- 4 cibule
- 1 mrkva
- 1 sladká paprika
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL paradajkovej pasty
- 7 PL smotany
- 1,5 litra vody
- Soľ, korenie, bylinky
Príprava:
Cibuľu nakrájajte na kocky, mrkvu nastrúhajte na strúhadle na hrubšie kúsky a papriku nakrájajte na pásiky.
Kyslú smotanu zmiešajte s paradajkovou pastou, vodou, soľou a korením.
Ryžu uvarte do polovice.
Nakrájajte cesnak nadrobno.
V hrnci si poduste cibuľu s mrkvou a paprikou.
K mletému mäsu pridajte nasekanú kapustu, najskôr si ju ručne zmiešajte so soľou, pridajte vajíčka a vymieste. Osoľte, okoreňte a pridajte obľúbené bylinky.
Z tejto kapustovej masy si vyformujte fašírky a vložte ich do pekáča. Na vrch položte dusenú zeleninu a polejte omáčkou. Celý pekáč zakryte alobalom.
Rúru predhrejte na 200 stupňov a pečte 1 hodinu.
Zdroj:youtube.com