Tento recept chutí celej rodine a jeho príprava je pomerne jednoduchá. Tak poďme na to
PLNENÝ KAPUSTNÝ LIST
Suroviny :
1,5 kg mletého mäsa bravčového
1 kg guľatozrnej ryže
soľ, korenie, 1 veľká cibuľa + olej
paradajkový pretlak 0,5 l
1,5 dl olej
Postup
Najprv si preberieme ryžu premyjeme ju v studenej vode a zalejeme vriacou vodou. Necháme tak 15 minút, potom vodu zlejeme , prepláchneme studenou vodou a scedíme. Mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme červenú mletú papriku a vegetu.
Cibuľu pokrájame na malé kocky a opražíme na oleji, necháme vychladnúť a pridáme do mäsa. Ak je mäso pomerne suché, do cibule pridáme viac masti.
Nakoniec pridáme ryžu. Všetko premiešame a pridáme paradajkový pretlak. Zamiešame , prípadne dochutíme a môžeme plniť. Uložíme do hrnca a zalejeme vodou, do ktorej sme pridali tiež paradajkový pretlak, osolíme a pomaly varíme 60 minút.
Potom vypneme a dolejeme vriacou vodou, aby boli listy zakryté.Podávame so zemiakovou kašou, alebo knedľou a paradajkovou omáčkou.