Chutná kapustová polievka podľa starého ruského receptu. Len či ju hostia ochutnajú, chcú ďalšiu

- Advertisement -

Kapustová polievka je mimoriadne obľúbené jedlo slovanských národov. Milujú jej aromatickosť, kyslosť a sýtosť.

Ideálne je polievku variť s bravčovými rebrami, ktoré ju mimoriadne prevoňajú a ochutia. Prinášame recept do 5 l hrnca.

Ingrediencie:

  • 700 g bravčových rebier
  • 500 g zemiakov
  • 500 g kyslej kapusty
  • 80 g pšena
  • 150 g cibule
  • 150 g mrkvy
  • 50 g paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička mletej papriky
  • soľ a čierne korenie
  • 2 bobkové listy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • slnečnicový olej

Postup:

Rebierka si nakrájame a necháme ich variť vo vode. Nezabudneme osoliť.

- Advertisement -

Cibuľu si nakrájame nadrobno a osmahneme na slnečnicovom oleji dosklovita. Mrkvu nastrúhame nahrubo, pridáme ju k cibuli a dusíme asi 5-7 minút.

Z kapusty vytlačíme prebytočnú šťavu a pokrájame ju na menšie kúsky. Pridáme ju k cibuli a mrkve. Všetko dusíme ďalších 30 minút a pravidelne miešame. Potom prilejeme paradajkový pretlak a mletú papriku. Varíme ešte 5 minút.

- Advertisement -

Pšeno premyjeme vriacou vodou. Potom pšeno opäť vriacou vodou zalejeme a necháme napučať za 25-30 minút.

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Mäsový vývar okoreníme a v prípade potreby aj osolíme. Pridáme zemiaky a keď budú mäkké, pridáme aj uvarené pšeno. Dodáme podusenú zeleninu, bobkový list, prelisovaný cesnak a povaríme. Polievku môžeme podávať s kyslou kapustou či kôprom.

Zdroj: tesciowagotuje.pl

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články