Pravý Zemiakový langoš! Chutí ako z vianočných trhov a HNEĎ sa po ňom zapráši. Iný recept už nepoužívam

- Advertisement -

Delikátne okázalý, dobrý s množstvom cesnaku, kyslou smotanou a strúhaným syrom! Môžete sa pripraviť, rodine sa určite bude páčiť a chutiť! Po výdatnej polievke je skvelou voľbou. Nebudete sa ňou môcť nabažiť!

Prísady:

• 650 g múky,
• 30 g kvasnice,
• 350 ml mlieka,
• 1 lyžičku cukru,
• štipku soli,
• 1 lyžicu oleja,
• 250 g zemiakov.

Príprava:

Zo zemiakov vyrobíme pyré, potom pridáme múku, olej, soľ a kvasnice nahustené do mlieka. Spracujeme a necháme pracovať 45 minút.

Vytvarujeme z nich kúsky langoša a ešte necháme pracovať ďalších 10 minút.

Vytiahneme s olejovým valcom a potom vypražíme vo veľkom množstve  oleja. Vyskúšala som veľa druhov lángošových receptov, ale myslím si, že tento je ten pravý!

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články