- Advertisement -
Delikátne okázalý, dobrý s množstvom cesnaku, kyslou smotanou a strúhaným syrom! Môžete sa pripraviť, rodine sa určite bude páčiť a chutiť! Po výdatnej polievke je skvelou voľbou. Nebudete sa ňou môcť nabažiť!
Prísady:
• 650 g múky,
• 30 g kvasnice,
• 350 ml mlieka,
• 1 lyžičku cukru,
• štipku soli,
• 1 lyžicu oleja,
• 250 g zemiakov.
Príprava:
Zo zemiakov vyrobíme pyré, potom pridáme múku, olej, soľ a kvasnice nahustené do mlieka. Spracujeme a necháme pracovať 45 minút.
Vytvarujeme z nich kúsky langoša a ešte necháme pracovať ďalších 10 minút.
Vytiahneme s olejovým valcom a potom vypražíme vo veľkom množstve oleja. Vyskúšala som veľa druhov lángošových receptov, ale myslím si, že tento je ten pravý!
- Advertisement -