Skleníkové paradajky nemajú tú skutočnú chuť a vôňu, ktorou je tak známa.
Mnohí chcú niečo čerstvé aj v zimnom období a preto si skleníkové paradajky kupujú v obchode.
Paradajky takéhoto pestovania sú bez chuti preto, lebo sa trhajú ešte keď sú zelené, aby sa ku zákazníkovi dostali už ako zrelé.
unsplash
Niektorí pestovatelia používajú v skleníkoch rôzne hnojivá, vďaka ktorým zelenina rýchlo rastie, ale zároveň strácajú všetku chuť.
Chuť môžete vylepšiť umiestnením paradajok na 10 minút do horúcej (až 60 stupňov) vody.
Ochlaďte, nakrájajte na kúsky, osoľte a podľa chuti posypte cukrom, zalejte rastlinným olejom a premiešajte.
Nechajte postáť 10 minút a šalát podávajte na stôl. Môžete tiež pridať trochu octu, najlepšie chutí s jablčným.
Zdroj: souspark.ru