Piškótové cesto:
4 vajcia
4 lyžice cukru
1 vanilínový cukor
4 lyžice múky
1 lyžica kakaa
1 lyžica zemiakovej múky
0,5 lyžičky kypriaceho prášku
Bielka oddelíme od žĺtkov, pridáme k nim soľ, cukor a vanilínový cukor a vyšľaháme do tuhého snehu. Následne pridávame po jednom žĺtku, prisypeme aj múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakao. Všetko miešame pomaly a zľahka.
Pripravené piškótové cesto vylejeme na plech s rozmermi 36 x 25 cm, vyložený papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňoch okolo 10-15 minút.
Plnka:
1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka
1 kocka malaa izbovej teploty
20 dkg hrozienok namočených v rume
7-8 balíčkov sezamových semienok
200 ml rumu
BEBE keksy alebo iné sušienky
Konzervu kondenzovaného mlieka varíme vo vode 3 hodiny a následne ju necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s vychladnutým kondenzovaným mliekom, pridáme hrozienka a rozdrvené sezamové semienka.
Plnku rozotrieme na vychladnuté piškótové cesto a podľa chuti na ňu poukladáme čajové keksíky namočené v rume. Koláčik polejeme roztopenou čokoládou a prípadne posypeme rozdrvenými sezamovými semienkami.