Prekvapte svojich blízkych a pripravte im tento fantastický dezert: Rumovo-sezamový koláčik

- Advertisement -

 

Piškótové cesto:
4 vajcia
4 lyžice cukru
1 vanilínový cukor
4 lyžice múky
1 lyžica kakaa
1 lyžica zemiakovej múky
0,5 lyžičky kypriaceho prášku

Bielka oddelíme od žĺtkov, pridáme k nim soľ, cukor a vanilínový cukor a vyšľaháme do tuhého snehu. Následne pridávame po jednom žĺtku, prisypeme aj múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakao. Všetko miešame pomaly a zľahka.

Pripravené piškótové cesto vylejeme na plech s rozmermi 36 x 25 cm, vyložený papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňoch okolo 10-15 minút.

- Advertisement -

Plnka:
1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka
1 kocka malaa izbovej teploty
20 dkg hrozienok namočených v rume
7-8 balíčkov sezamových semienok

200 ml rumu

BEBE keksy alebo iné sušienky

Konzervu kondenzovaného mlieka varíme vo vode 3 hodiny a následne ju necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s vychladnutým kondenzovaným mliekom, pridáme hrozienka a rozdrvené sezamové semienka.

Plnku rozotrieme na vychladnuté piškótové cesto a podľa chuti na ňu poukladáme čajové keksíky namočené v rume. Koláčik polejeme roztopenou čokoládou a prípadne posypeme rozdrvenými sezamovými semienkami.

- Advertisement -

.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články