Ešte pred 10 rokmi cukrári zdobili svoje výtvory maslovými čipkami a kvietkami alebo čokoládovými figúrkami. Dnes sa používa želé, ovocie, pusinky, čerstvé kvety a samozrejme, marcipán.
Jednoduchý návod ako si vyrobiť marcipán z marshmallow
Z marcipánu môžete vytvoriť neobmedzené množstvo výtvorov: pokryť ním celú tortu či napríklad ozdobiť ju vyrezanými postavičkami.
Ingrediencie:
- 300 g marshmallow
- 400g práškového cukru (je možné, že budete potrebovať aj viac)
- 2 PL citrónovej šťavy
Postup:
- Marshmallow vložte do misy, polejte citrónovou šťavou, vložte do mikrovlnnej rúry a ohrejte na 20 sekúnd. Vyberte a zmäknutú hmotu premiešajte.
- Opäť vložte misku do mikrovlnnej rúry po dobu 20 sekúnd.
- Do rozpustenej konzistencie pridajte práškový cukor, premiešajte a hneťte na doske. V prípade potreby posypte práškovým cukrom. Mala by vám vzniknúť tvárna a hladká hmota.
- Marcipán zabaľte a vložte do chladničky na jednu hodinu. Potom môžete hmotu rozvaľkať a tvarovať z nich postavičky.
Ak si chcete pripraviť farebný marcipán, pridajte k zmesi potravinárske farbivo.
Hotový marcipán môžete v chladničke skladovať až dva mesiace, ale musí byť vždy zabalený vo fólii. Upozorňujeme, že práškový cukor by mal byť veľmi jemne pomletý, inak sa bude pri vaľkaní trhať. Dodajte vašim koláčom nový vzhľad!
zdroj:sovkusom.ru