Pripravte si obľúbený koláč, s ktorým si zaspomínate na svoje detstvo – Je báječný aj dnes

- Advertisement -

Mäkký a nadýchaný koláč s obľúbeným džemom, je jednoduchý na prípravu a poteší celú rodinu.

Potrebujete:

  • 210 g práškového cukru
  • 520 g múky
  • 310 g masla alebo kvalitného margarínu
  • 1,5 vajíčka
  • Štipka soli
  • 10 g prášku do pečiva
  • 1 ČL vanilkového cukru
  • 500 g lekváru alebo džemu

Postup

Zmäknuté maslo zmiešame so soľou, vanilkovým a práškovým cukrom – vyšľahajte to mixérom do nadýchanej konzistencie, najskôr pri nízkej rýchlosti, potom ju zvýšte.

- Advertisement -

Tip: ak nemáte práškový cukor, pridajte obyčajný, ale v takom prípade šľahajte dlhšie, kým sa cukor nerozpustí.

Pridajte vajcia a prešľahajte.

Múku preosejte a zmiešajte ju s práškom do pečiva, pridajte ju po častiach do cesta, zakaždým ho vymiešajte.

Keď je cesto mäkké, elastické a nelepivé, už nemusíte pridávať múku.

Cesto rozdeľte na 2 časti, na papieri na pečenie si vyvaľkajte 2 obdĺžniky.

- Advertisement -

Papier na pečenie preložte na plech, popichajte ho vidličkou a vložte do rúry.

Predhrejte rúru na 195 stupňov a čas pečenia nastavte na 12 až 15 minút – pravidelne to kontrolujte. V prípade, že už má cesto zlatistú farbu, vyberte ho, aby nezoschlo.

Upečené cesto zarovnajte, odrežte prebytok a odrezky rozmixujte na mrveničku.

Prvý korpus  potrite džemom, prikryte ho druhým, opäť potrite džemom a posypte to rozmixovanými kúskami cesta.

 

- Advertisement -

Zdroj: youtube

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články