Pripravte si lahodnú bulharskú polievku s kuracím mäsom, ktorá sa podáva vo všetkých reštauráciách v krajine a je medzi turistami mimoriadne obľúbená. Vychutnajte si aj vy jej neuveriteľnú chuť! Celé tajomstvo spočíva v ingredienciách.
Potrebujete:
- 2 ks kuracích nôh (cca 900 g)
- 1 cibuľa
- 2 zemiaky
- 2 mrkvy
- 1 paprika
- 3 pl rastlinného oleja
- 50 – 70 g rezancov
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 pl múky
- 3 pl kefíru alebo kyslej smotany
- 1 žĺtok
- 1 čl citrónovej šťavy
Postup
Uvarte si kuracie nohy a priebežne odstraňujte penu. Mrkvu, cibuľu a zelenú papriku nakrájajte nadrobno a poduste na rastlinnom oleji.
Mäso oddeľte od kostí a vráťte ho do vývaru. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Následne pridajte zemiaky nakrájané na strednú veľkosť a podusenú zeleninu. Nechajte povariť, kým zemiaky nezmäknú. Na konci pridajte malé rezančeky.
Žĺtok zmiešajte s kefírom, múkou a citrónovou šťavou. Môžete pridať viac šťavy alebo môžete na každý tanier dodatočne položiť plátok citróna, aby ste šťavu vytlačili priamo do taniera s polievkou.
Keď je polievka uvarená, pridajte do pripravenej zmesi pár polievkových lyžíc vývaru, aby sa vyrovnala teplota. Zmes následne pridajte do polievky odstavenej z ohňa a premiešajte.
Prajeme vám dobrú chuť!