Šťavnaté a voňavé fašírky sú presne to, čo sa hodí k vašim obľúbeným prílohám. Zvlášť dobre sa hodia ku zemiakom a zelenine.
Ingrediencie
- 500 g mletého mäsa
- 1 cibuľa
- 2 krajce bieleho chleba
- 4 strúčiky cesnaku
- soľ, korenie
- 12 ks prepeličích vajec
Na dusenie:
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 4 zemiaky
- 1 pl paradajkového pretlaku
- 100 ml rastlinného oleja
- soľ, korenie
Postup
Mleté mäso zmiešajte s nastrúhanou cibuľou a cesnakom, pridajte rozmočený chlieb, soľ, korenie podľa chuti a vajíčka. Zmes dobre premiešajte, aby vám vznikla hladká konzistencia.
Tip: mleté mäso môžete vložiť na 30 minút do chladničky, potom sa budú fašírky dobre formovať a pri vyprážaní si zachovajú svoj tvar.
Vyformované fašírky opečte na panvici z oboch strán.
Na zvyšnom oleji z fašírok opečte cibuľu nakrájanú na polovičné krúžky, pridajte paradajkový pretlak, zemiaky nakrájané na kúsky a nastrúhanú mrkvu.
Nechajte podusiť, osoľte a okoreňte, na vrch naukladajte fašírky a všetko zalejte 1 litrom vody.
Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni duste 20 – 30 minút.
Takáto výdatná, pomerne rýchla večera poteší celú rodinu a môžete ju podávať s čerstvým zeleninovým šalátom, prípadne s nakladanou zeleninou.