Pripravte si lahodný a hlavne jednoduchý dezert, ktorý bude nielen dobre chutiť, ale aj pekne vyzerať. Potešte seba aj vašich blízkych!
Ingrediencie
- 500 ml mlieka
- 5 pl kakaa
- 3 pl múky
- 100 g cukru
- 2 čl vanilkového cukru
- 1 pl masla
Postup
Múku a obyčajný cukor zmiešajte dokopy a zalejte mliekom. Túto zmes priveďte k varu, znížte plameň a nechajte variť pár minút, kým nezhustne.
Rozpustite maslo pridajte do zahustenej zmesi. Vymiešajte ju dohladka a rozdeľte na 2 časti.
Do jednej dajte vanilkový cukor a do tej druhej kakao. Všetko dôkladne vymiešajte.
Každú zmes položte na mierny oheň a priveďte k varu. Znížte plameň na minimum a niekoľko minút povarte, kým všetko nezhustne.
Nalejte vrstvy do pohárov alebo misiek – striedajte biele a čokoládové vrstvy.
Vložte to do chladničky na 1 hodinu a podávajte ozdobené podľa vášho želania. Môže to byť nastrúhaná biela a tmavá čokoláda alebo nasekané orechy či kandizované ovocie.
Pre čo najlepšiu chuť použite kvalitné a tučné kakao. Ak tento dezert pripravujete pre dospelých, pridajte pár lyžičiek rumu alebo koňaku do ktorejkoľvek vrstvy – najlepšie do čokolády.