Ingrediencie
Čokoládová vrstva:
- Cukor – 100 gramov
- Čokoláda – 100 gramov
- Maslo – 100 gramov
- Múka – 100 gramov
- Vajcia – 2 kusy
- Kakao – 2 polievkové lyžice
- Prášok do pečiva – 1/2 lyžičky
- vanilkový cukor – 1 balíček
- štipka soli
Tvarohová vrstva:
- cukor – 2 polievkové lyžice
- tvaroh – 200 gramov
- 1 vajce
- vanilkový cukor – 1 balíček
Postup
Čokoládu nalámte na kúsky a rozpustite ju spolu s maslom. Vajcia rozmiešajte so soľou a cukrom.
Čokoládovo-maslovú zmes zmiešajte s rozšľahanými vajíčkami.
Múku zmiešajte s kakaom a práškom do pečiva, všetky suroviny spojte dokopy.
Pripravte tvarohovú plnku
Tvaroh dôkladne premiešajte s vajíčkom, cukrom a vanilkovým cukrom.
Na dno formy dajte trochu čokoládového cesta, následne pridajte na niekoľko miesť aj polovicu tvarohovej zmesi.
Vrstvy opakujte, navrch dajte čokoládové cesto a rozotrite ho drevenou špajľou.
Takto pripravený koláč pečte 30-40 minút na 180 stupňoch a nechajte vychladnúť. Dobrú chuť!