Recept: DOKONALÉ zapečené kuracie prsia nemajú konkurenciu – Sú krásne vláčne a roztápajú sa v ústach

- Advertisement -

Kuracie prsia sú obľúbenou súčasťou pokrmu mnohých ľudí. Hlavným dôvodom je, že sú pomerne nízkotučné, nízkokalorické hlavne rýchle na prípravu. Sú tiež skvelým zdrojom bielkovín! Ak teda neviete, čo si z nich uvariť, pomôžeme vám dnešným receptom. Pripravte sa na šťavnaté a výdatné jedlo so zlatistou kôrkou – ideálne riešenie pre celú rodinu.

Ingrediencie

  • 500 g kuracích pŕs
  • 2 cibule
  • 2 pl majonézy
  • 3 pl smotany
  • 200 g tvrdého syra
  • 1 čl sušeného kôpru
  • 1 čl sušeného cesnaku
  • 1 pl slnečnicového oleja
  • Soľ, čierne korenie

Postup

Zapnite rúru, aby sa predhriala na 180 stupňov.

- Advertisement -

Kuracie prsia nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu olúpte, opláchnite a nakrájajte na tenké polkrúžky.

V hlbokej miske si zmiešajte kyslú smotanu, majonézu a korenie. Syr nastrúhajte nahrubo a pridajte ho k zmesi. Nechajte si trochu na posypanie.

Zapekaciu misu potrite slnečnicovým olejom a rovnomerne na ňu poukladajte polovicu kuracích pŕs. Dochuťte soľou a korením podľa chuti. Na vrch naneste polovicu smotanovo-majonézovej plnky. Následne pridajte polovicu cibule a soľ s korením. Postup zopakujte aj so zvyšnými ingredienciami.

- Advertisement -

Pokrm posypte strúhaným syrom a pečte dozlatista asi 30 minút.

Pred podávaním posypte mäso obľúbenými bylinkami. Prajeme vám dobrú chuť!

 

- Advertisement -

Zdroj: sovkusom.ru

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články