Túto kapustovú zmes si obľúbi celá rodina a je skvelá nie len samostatne, ale aj ako plnka do koláčov. Všetko je pripravené jednoducho a rýchlo.
Ingrediencie
- 1,3 kg kapusty
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- ½ sladkej papriky
- 2 pl paradajkovej pasty
- 10 pl rastlinného oleja
- 1 čl papriky
- 1 čl soli
- Korenie a bylinky podľa chuti
Postup
Nakrájajte kapustu na tenké kúsky.
Cibuľu nakrájajte na tenké polkrúžky a asi 5 minút ju nechajte smažiť na rastlinnom oleji.
Následne pridajte mrkvu nakrájanú na pásiky alebo nastrúhanú.
Pridajte kapustu, premiešajte a duste 15 minút na miernom ohni. Nezakrývajte, ale pravidelne miešajte.
Podľa chuti osoľte, pridajte papriku a duste 5 minút.
Pridáme paradajkovú pastu a nechajte podusiť ďalších 5 minút.
Teraz môžete pridať ľubovoľné bylinky podľa chuti, osoľte a okoreňte.
Tip: Ak chcete mäkkú kapustu, môžete ju prikryť a podusiť do mäkka.
Podávajte ako prílohu alebo použite ako náplň do slaných koláčov. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: souspark.ru