Recept: Fantastický hubový boršč so sušenými slivkami. RECEPT OD mojej mamky nič neprekoná

- Advertisement -

Takýto boršč ste ešte nemali! Voňavý, mierne sladký, stredne pikantný pokrm dokonale spestrí váš jedálniček. Hoci príprava nie je ani rýchla a ani z minima ingrediencií, výsledok bude stáť určite za to a každý kto k vám príde, sa bude zaujímať o recept.

Ingrediencie

  • 900 g hríbov
  • 2 mrkvy
  • 1 červená repa
  • 4 cibule
  • 300 g šampiňónov
  • 300 g bielej kapusty
  • 250 g paradajok vo vlastnej šťave
  • 200 g sušených sliviek
  • 1 pl octu
  • 1 pl cukru
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • Soľ
  • Čierne mleté korenie
  • Čili papričky (podľa chuti)

Postup

Hríby ošúpte a nakrájajte na malé kúsky. Preneste ich do veľkého hrnca.

Nakrájajte dve cibule a pridajte ich k hubám. Nalejte tam dva litre vody a pridajte 1 lyžičku soli. Priveďte to k varu, znížte plameň a bez toho, aby ste to prikrývali pokrievkou, nechajte variť asi 2 hodiny. Hotový vývar preceďte.

- Advertisement -

Vopred sparené sušené slivky nakrájajte na štvrtiny.

Pripravte si zeleninu: surovú ošúpanú repu a mrkvu nakrájajte na pásiky, cibuľu – na polovičné krúžky, paradajky vo vlastnej šťave a šampiňóny – na malé kocky. Nakrájajte aj kapustu na menšie časti.

V hrnci zmiešajte repu, mrkvu a paradajky. Pridajte soľ, cukor, ocot a čili. Pridajte naberačku hubového vývaru a dajte dusiť.

Keď zelenina začne vrieť, pridajte cibuľu a varte ďalších 20 minút.

- Advertisement -

Pridajte kapustu a huby.

Po 20 minútach pridajte sušené slivky a zalejte zvyšným hubovým vývarom.

Boršč priveďte k varu a následne pridajte celú hlávku cesnaku. Pokračujte vo varení ďalších 30 minút.

- Advertisement -

Na vyrovnanie chuti pridajte do hubového boršču malý kúsok masla. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: .
- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články