Aby ste svojej rodine a priateľom dopriali lahodné jablkové koláče, nemusíte tráviť veľa času ich prípravou. Vymieste si obyčajné kysnuté cesto, jablká nakrájajte na kolieska a zabaľte ich do pásikov cesta. Takéto koláče vyzerajú originálne a každý, kto bude mať to šťastie ich ochutnať, určite ocení tú skvelú chuť.
Na prípravu budete potrebovať:
- 200 ml mlieka
- 1 vajce
- 2 pl cukru
- 2 pl majonézy
- 1 čl sušeného droždia
- 450-500 g múky
- 3 jablká
- cukor a škorica na posypanie
Postup
Na prípravu cesta pridajte vajce, cukor, majonézu a droždie do teplého mlieka a dôkladne premiešajte. Prisypte 450 – 500 gramov múky a vymieste elastické cesto, ktoré sa nelepí na ruky. Cesto zakryte potravinovou fóliou a nechajte 1 hodinu na teplom mieste. Počas tejto doby zdvojnásobí svoj objem.
Veľké jablko nakrájajte na krúžky hrubé asi 0,5 cm a do stredu každého krúžku vytvorte otvor.
Položte cesto na pracovnú dosku posypanú múkou a trochu ho ponaťahujte rukami. Následne ho narežte na pásiky.
Natiahnite každý pás a omotajte ho okolo každého jablka.
Nechajte to odstáť na stole 20 minút. Následne smažte na oleji na strednom plameni z oboch strán do zlatista.
Hotové koláče obaľte v zmesi cukru a škorice a môžete podávať!