Recept: Jemná čokoládová roláda bez pečenia pre všetkých milovníkov čokolády

- Advertisement -

Je ťažké nájsť človeka, ktorý by nemiloval čokoládu a čokoládové dezerty. Ak ste aj vy milovníci tohto sladkého produktu, ponúkame vám skvelý dezert – nepečená čokoládová roláda.  

Je to skvelé riešenie na rýchly dezert, ak sa u vás objaví nečakaná návšteva. Zvláštnosťou tejto rolády je, že ju môžete meniť a pridávať rôzne ingrediencie. Avšak v pôvodnej verzii chutí neuveriteľne dobre.

 

Ingrediencie

  • 300-350 g sušienok
  • 160 ml mlieka
  • 30 g kakaového prášku
  • 20 g cukru
  • 300 g smotanového syra
  • 4 pl práškového cukru
  • 1 vrecúško vanilkového cukru

Postup

- Advertisement -

Sušienky rozdrvte na malé omrvinky pomocou kuchynského robota, mixéra, mažiara alebo valčeka. Namiesto čokoládových sušienok poslúžia aj obyčajné maslové. 

K sušienkam pridajte kakaový prášok a premiešajte. Ak používate biele sušienky, množstvo kakaa by sa malo zvýšiť o 1 polievkovú lyžicu. V prípade potreby môžete pridať trochu viac cukru.

Mlieko zahrejte tak, aby bolo teplé a potom ho prilejte k sušienkovej zmesi. Všetko spolu zmiešajte, aby sa hmota spojila. Najlepší výsledok dosiahnete, ak to budete robiť ručne, aby vám vznikla hladká a homogénna konzistencia. Ak si namočíte ruky do rastlinného oleja, cesto sa nezlepí.

Z cesta vytvorte guľu, zabaľte ju do potravinovej fólie a nechajte 15 minút v chladničke.

- Advertisement -

Medzitým si pripravte plnku. Použite jemný smotanový syr ako mascarpone a pridajte do neho práškový a vanilkový cukor, potom všetko dôkladne premiešajte.

Vanilkový cukor možno nahradiť vanilkovým extraktom. V tomto prípade by ste mali mierne zvýšiť množstvo práškového cukru podľa vašej chuť.

Vyberte čokoládové cesto z chladničky a položte ho na pracovnú dosku a vopred ju zakryte potravinovou fóliou. Cesto prikryte ďalšou fóliou a vyvaľkajte obdĺžnikový koláč. Jeho hrúbka by mala byť približne 5 mm.

- Advertisement -

Odstráňte vrchnú vrstvu potravinovej fólie a čokoládovú vrstvu potrite krémovou plnkou, pričom sa od okraja nechajte 2 cm odstup.

Teraz pomocou fólie zrolujte cesto do rolády. Zrolovanú roládu nechajte v potravinovej fólii a pevne ju zatočte. Roládu vložte na 60 minút stuhnúť do chladničky.

Roládu bez pečenia nakrájajte ostrým nožom a podávajte s čajom alebo kávou. Dobrú chuť!

Ako môžete vidieť, dezert je veľmi jednoduchý na prípravu a chuť je jednoducho neuveriteľná!

Zdroj: mirhitrostey.com

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články