Recept: Karamelový dezert s lahodným krémom pobláznil celú rodinu

- Advertisement -

Tento dezert sa vám bude roztápať v ústach už po prvom zahryznutí. Oslaďte život nielen sebe, ale aj členom vašej rodiny!

Ingrediencie

  • 380 g vareného kondenzovaného mlieka
  • 180 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 2 vajcia
  • 15 g prášku do pečiva
  • Štipka soli

Krém

  • 800 g smotany
  • 70 g práškového cukru
  • 2 čl kávy
  • Štipka vanilky

Postup

- Advertisement -
  1. Vajcia rozmiešajte v hlbokej miske. Nie je potrebné ich šľahať, stačí dobre premiešať.

  1. Za stáleho miešania metličkou alebo mixérom po častiach pridávajte kondenzované mlieko (ak je kondenzované mlieko husté, ľahšie sa s ním pracuje).

  1. Pridajte rozpustené maslo a dôkladne premiešajte dohladka.

  1. Do múky pridajte prášok do pečiva a premiešajte. Múku preosejte do cesta po častiach a vareškou alebo lopatkou opäť vymiešajte do jednotnej konzistencie.

  1. Pečte na plechu vystlaným papierom. Celkovo by ste mali získať 2 veľké korpusy. Doba pečenia pri teplote 180 stupňov bude približne 7 minút. Každý korpus rozrežte na 4 časti.

- Advertisement -
  1. Na prípravu krému si do misky prelejte smotanu, pridajte práškový cukor, vanilku a kávu. Mimochodom, ak máte radi kávu, môžete pridať aj väčšie množstvo. Jemne vareškou si vymiešajte ingrediencie na krém.

  1. Upečené korpusy potrite krémom, vrstvu po vrstve naukladajte na seba celý koláč. Zrezané okraje pomeľte na drobné kúsky a popritláčajte ich po okrajoch. Takto pripravený dezert vložte na chladné miesto minimálne na 4 – 5 hodín, aby prešiel všetkými chuťami, najlepšie na celú noc.

  1. Ostáva už len ozdobiť vrch torty karamelom alebo tým istým kondenzovaným mliekom, aby bol každý kúsok nielen na pohľad mimoriadne chutný. Prajeme vám dobrú chuť!

Príprava tohto koláča s kondenzovaným mliekom a maslom netrvá dlhšie ako 30 minút. Samozrejme, budete si musieť počkať, kým dôkladne nestuhne, ale vďaka tomu bude dezert ešte lahodnejší a chutnejší!

Zdroj: .

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články