- Advertisement -
Ingrediencie
- 380 g vareného kondenzovaného mlieka
- 180 g hladkej múky
- 100 g masla
- 2 vajcia
- 15 g prášku do pečiva
- Štipka soli
Krém
- 800 g smotany
- 70 g práškového cukru
- 2 čl kávy
- Štipka vanilky
Postup
- Advertisement -
- Vajcia rozmiešajte v hlbokej miske. Nie je potrebné ich šľahať, stačí dobre premiešať.
- Za stáleho miešania metličkou alebo mixérom po častiach pridávajte kondenzované mlieko (ak je kondenzované mlieko husté, ľahšie sa s ním pracuje).
- Pridajte rozpustené maslo a dôkladne premiešajte dohladka.
- Do múky pridajte prášok do pečiva a premiešajte. Múku preosejte do cesta po častiach a vareškou alebo lopatkou opäť vymiešajte do jednotnej konzistencie.
- Pečte na plechu vystlaným papierom. Celkovo by ste mali získať 2 veľké korpusy. Doba pečenia pri teplote 180 stupňov bude približne 7 minút. Každý korpus rozrežte na 4 časti.
- Advertisement -
- Na prípravu krému si do misky prelejte smotanu, pridajte práškový cukor, vanilku a kávu. Mimochodom, ak máte radi kávu, môžete pridať aj väčšie množstvo. Jemne vareškou si vymiešajte ingrediencie na krém.
- Upečené korpusy potrite krémom, vrstvu po vrstve naukladajte na seba celý koláč. Zrezané okraje pomeľte na drobné kúsky a popritláčajte ich po okrajoch. Takto pripravený dezert vložte na chladné miesto minimálne na 4 – 5 hodín, aby prešiel všetkými chuťami, najlepšie na celú noc.
- Ostáva už len ozdobiť vrch torty karamelom alebo tým istým kondenzovaným mliekom, aby bol každý kúsok nielen na pohľad mimoriadne chutný. Prajeme vám dobrú chuť!
Príprava tohto koláča s kondenzovaným mliekom a maslom netrvá dlhšie ako 30 minút. Samozrejme, budete si musieť počkať, kým dôkladne nestuhne, ale vďaka tomu bude dezert ešte lahodnejší a chutnejší!
Zdroj: .
- Advertisement -