Recept: Kysnuté cesto na koláče, ktoré vykysne aj v chladničke!

- Advertisement -

Vyskúšajte recept na kysnuté cesto, ktoré nemusíte nechávať v teple a môžete ho pokojne skladovať aj v chladničke.

Skvele sa hodí či už ako sladké pečivo alebo ako slaný pokrm.

Na prípravu potrebujete

  • 3 vajíčka
  • 1 PL cukru
  • 50 g čerstvého droždia
  • 500 ml kefíru
  • 1 balenie margarínu
  • 1 ČL jedlej sódy
  • 4 pollitrové nádoby hladkej múky

Proces varenia

- Advertisement -

V teplom kefíre si rozmiešajte droždie, margarín roztopte vo vodnom kúpeli a nechajte vychladnúť. Vajcia rozšľahajte spolu s cukrom.

Spojte všetky ingrediencie a dobre premiešajte.

Múku preosejeme a nasypte ju po 1 pollitrovej nádobe, dôkladne začnite s miesením cesta. Cesto by sa vám nemalo lepiť na ruky. Prikryjeme a odložíme na chladné miesto na 1,5 – 2 hodiny.

Po tom, ako si ho pripravíte na buchty alebo slané pokrmy, vložte ho do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečte 20 minút.

Cesto môžete vložiť do chladničky vo vrecúšku.

- Advertisement -

 

Zdroj: zdroj

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články