Vyskúšajte recept na kysnuté cesto, ktoré nemusíte nechávať v teple a môžete ho pokojne skladovať aj v chladničke.
Skvele sa hodí či už ako sladké pečivo alebo ako slaný pokrm.
Na prípravu potrebujete
- 3 vajíčka
- 1 PL cukru
- 50 g čerstvého droždia
- 500 ml kefíru
- 1 balenie margarínu
- 1 ČL jedlej sódy
- 4 pollitrové nádoby hladkej múky
Proces varenia
V teplom kefíre si rozmiešajte droždie, margarín roztopte vo vodnom kúpeli a nechajte vychladnúť. Vajcia rozšľahajte spolu s cukrom.
Spojte všetky ingrediencie a dobre premiešajte.
Múku preosejeme a nasypte ju po 1 pollitrovej nádobe, dôkladne začnite s miesením cesta. Cesto by sa vám nemalo lepiť na ruky. Prikryjeme a odložíme na chladné miesto na 1,5 – 2 hodiny.
Po tom, ako si ho pripravíte na buchty alebo slané pokrmy, vložte ho do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečte 20 minút.
Cesto môžete vložiť do chladničky vo vrecúšku.
Zdroj: zdroj