Pripravte si jemný a nadýchaný dezert s minimom cesta a bohatou jablkovou plnkou, ktorá sa vám bude roztápať v ústach.
Ingrediencie
- 90 g cukru
- 3 vajíčka
- 70 g zmäknutého masla
- 180 ml mlieka
- 320 g hladkej múky
- 1 pl prášku do pečiva
- 3 jablká
Postup
Vyberte si jablká – sladkokyslé, šťavnaté. Odstráňte šupku, nakrájajte ich na tenké plátky.
Vajíčka vymiešame s cukrom pomocou metličky alebo mixéra.
Pridajte rozpustené maslo a dôkladne premiešajte.
Nalejte mlieko a premiešajte.
Múku preosejte, zmiešajte s práškom do pečiva a nasypte do predošlej zmesi. Vymieste si husté homogénne cesto.
Formu na pečenie vysteľte papierom na pečenie a vylejte do nej časť cesta. Na túto časť naukladajte plátky jabĺk a polejte ich druhou polovicou cesta.
Na vrch nasypte dve polievkové lyžice cukru. Môžete ho zmiešať so škoricou.
Pečieme pri 180 stupňoch asi 30 minút.
Hotový koláč môžete nechať vychladnúť vo forme alebo ho vybrať na tácku a počkať, kým vychladne na mriežke.
Vychladnutí koláč môžete podávať so smotanou, ktorá skvele doplní lahodnú jablkovú plnku. Prajeme vám dobrú chuť!