Potrebujete:
- 400 g sušienok
- 200 ml vriacej vody
- 700 g kyslej smotany
- 5 menších vrecúšok cappuccina
- 20 g želatíny
- 120 g práškového cukru
Postup
Cappuccino (všetky vrecúška) zalejte vriacou vodou, dobre premiešajte a nechajte vychladnúť. Keď sa zahreje, nasypte tam želatínu a nechajte 10 minút napučať. Potom to zahrejte v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli, aby sa želatína celkom rozpustila a nechajte ju vychladnúť.
Kyslú smotanu vyšľahajte s práškovým cukrom mixérom do hustej konzistencie. Pridajte želatínovú zmes s cappuccinom ešte počas procesu šľahania.
Formu na pečenie vymastite rastlinným olejom, zakryte potravinovou fóliou a rozložte tam vrstvu sušienok. Pridajte smotanový krém, zakryte to druhou vrstvou sušienok, zakryjeme potravinovou fóliou a vložte na pár hodín do chladničky.
Zdroj: .