Chutné lístkové cesto s bylinkami z cenovo dostupných produktov si dokáže podmaniť aj skutočných labužníkov. Bez zbytočného čakania! h očakávaní.
Ingrediencie:
- 1 čl soli
- 250 ml vody
- 320 g hladkej múky
- 150 g masla
- rastlinný olej
- zväzok petržlenu
- 1 cibuľa
Postup
Do misky dajte soľ a vodu. Po rozpustení soli postupne pridávajte múku. Najprv to premiešajte špachtľou a potom prejdite na miesenie rukami. Výsledkom je mäkké, elastické cesto strednej hustoty. Cesto zakryte potravinovou fóliou a odložte ho na 15 minút.
Jemne nakrájajte cibuľu, nakrájajte zeleninu, skombinujte ich a dobre premiešajte. Kôpor, koriander, bazalka či iné bylinky sú skvelé pre prípravu takýchto koláčov. Výsledné cesto rozdeľte na 6 častí. Vytvarujte z nich guľôčky a prikryte fóliou. Pred vyvaľkaním prvého kúska cesta počkajte presne 5 minút.
Vyvaľkajte to na čo najtenšie placky. Potrite to rozpusteným maslom.
Bylinky rovnomerne rozmiestnite po ceste, od okrajov urobte menší odstup a potom opatrne a čo najrýchlejšie preložte jeden z okrajov do stredu.
To isté urobte s druhým okrajom. Následne potrite povrch olejom a cesto zložte do štvorca, pričom zostávajúce okraje zahnite do stredu.
Opatrne to presuňte na predhriatu panvicu a smažte do zlatista na strednom plameni.
Hotové koláčiky môžete konzumovať samostatne alebo v kombinácii s rôznymi druhmi omáčok.