Plnené mäsové rolky nie sú najrýchlejším pokrmom, ale na ich príprave nie je nič zložité. Mäso nakrájajte a naklepte, rozložte naň plnku a zrolujte – potom je to už len na rúre.
Aby ste nastavili požadované chute, zvoľte napríklad klasickú taliansku kombináciu prosciutta a tvrdého syra. Bazalka, petržlenová vňať a cesnak tomu dodajú charakteristickú arómu.
Ingrediencie
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 pl olivového oleja
- 700 g hovädzieho pliecka
- 150 g tvrdého syra
- 100 g prosciutta
- Bazalka
- Soľ
- Petržlenová vňať
- Čierne korenie
Postup
Cibuľu nakrájajte nadrobno a prelisujte si strúčiky cesnaku. V menšej miske si zmiešajte cesnak, cibuľu, olivový olej, štipku soli, korenie a vňať.
Mäso pozdĺžne rozrežte, rozložte ho ako knihu a zľahka naklepte cez fóliu, aby ste získali jednotnú vrstvu. Potrite ho hotovou cesnakovou zmesou.
Prosciutto nakrájajte na plátky, poukladajte na mäso a na vrch dajte tenké plátky syra. Zrolujte mäso. Rolku omotajte špagátom z jedného konca, potom opäť po niekoľkých centimetroch a tak ďalej až do konca rolky. Ostrým nožom narežte rolku medzi špagátom na niekoľko častí.
Na horúcej panvici opečte rolky z oboch strán. Potom panvicu prikryte alobalom (ak je vhodný na pečenie) a vložte ju do rúry predhriatej na 190 stupňov na 15 minút. Ak nemáte k dispozícii vhodnú panvicu, preložte rolky do špeciálnej ohňovzdornej formy. Pred podávaním odstráňte špagát a dozdobte bylinkami.
Skvelé jedlo k akejkoľvek prílohe. Perfektné s výdatným talianskym cestovinovým šalátom. Podeľte sa o tento recept aj s vašimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: sovkusom.ru