Vyskúšajte tento zaujímavý a pomerne netradičný recept, ktorý je vhodnou voľbou na prípravu chutného obeda pre celú rodinu.
Ingrediencie
- 1,5 kg mletého hovädzieho mäsa
- 700 g bravčovej masti
- 2 mrkvy
- 4 cibule
- 8 strúčikov cesnaku
- 5 vajec
- 100 g krupice
- 200 ml mlieka
- 200 g chleba
- Soľ, korenie, sezam
- Maslo
- Strúhanka
Postup
Mäso pomeľte, chlieb namočte do mlieka, cibule a cesnak pretlačte cez mlynček na mäso. Ak zvolíte bravčové mäso, použite dvakrát menej masti.
Mleté mäso ochuťte soľou, korením, pridáme krupicu a 2 vajcia. Premiešajte a niekoľko minút dobre mieste rukami. Odložte to na 15 – 20 minút do chladu.
Mrkvu nastrúhajte a orestujte na masle. Zvyšné vajíčka uvarte natvrdo a ošúpte.
Formu z alobalu určenú na pečenie v rúre vymastite maslom a posypte strúhankou. Na dno dajte polovicu mletého mäsa a zarovnajte ho. Do stredu položte vrstvu mrkvy a urobte do nej priehlbinu. Vložte do nej vajcia a zakryte zvyšnou mrkvou.
Pridajte zvyšok mletého mäsa a posypte opraženým sezamom alebo rascou.
Pečte pri teplote 180 – 200 stupňov 40 – 50 minút. Vyberte to z formy až po úplnom vychladnutí.
Podávajte studené alebo teplé. Uložte si tento recept a zdieľajte ho so svojimi priateľmi. Dobrú chuť!