Základom šťavnatého koláča z mletého mäsa a chutnej syrovej kôrky je obyčajný bochník chleba. Pripravte si skvelý mäsový pokrm, na ktorom si pochutí celá rodina.
Čo na to potrebujete?
- 1 bochník chleba, prípadne veka
- 150 g mletého kuracieho mäsa
- 1 cibuľa
- 100 g tvrdého syra
- 250 ml mlieka
- 150 g hovädzieho mletého mäsa
- 4 vajcia
- Soľ, čierne mleté korenie
Postup
Cibuľu nakrájajte na malé kocky a pridajte k mletému mäsu, soľ, korenie a dôkladne premiešajte rukami.
Bochník nakrájajte na plátky, ponorte ich do mlieka (150 ml) a vložte do vymastenej zapekacej misy v jednej vrstve. Lyžičkou do nich urobte malé priehlbiny.
Do nich naukladajte vyformované kúsky mletého mäsa. Vajíčka rozšľahajte spolu so 100 ml mlieka a štipkou soli. Túto zmes následne nalejte na chlieb s mletým mäsom.
Rúru predhrejte na 180 stupňov a pečte 30–35 minút. Potom to posypte strúhaným syrom a vráťte do rúry na ďalších 5-7 minút.
Tento rýchly mäsový koláč vás zachráni aj v prípade nečakanej návštevy. Odporúčame podávať ešte teplé. Zvyšky jedla môžete vždy zohriať v mikrovlnnej rúre. Dobrú chuť!