2 lyžice masla
1 veľká cibuľa, nakrájaná na jemno
1 polievková lyžica omáčky Worcester
1 hrnček vývaru (hovädzieho alebo kuracieho) – možno nahradiť vodou s bujónom
2 lyžice kukuričného škrobu
štipka soli
1 lyžica kečupu alebo paradajkového pretlaku
petržlenová vňať na ozdobenie
- Advertisement -
Postup
Do veľkej misy dajte všetky ingrediencie okrem olivového oleja. Pomocou rúk dobre premiešajte. Vyvaľkajte guličky s priemerom 3-4 cm.
Na veľkej panvici rozpáľte olivový olej. Na oleji postupne osmažte všetky guľôčky (zo všetkých strán). Osmažené guličky dajte na bok.
Na rovnakej panvici rozpáľte maslo a urobte na ňom cibuľku. V miske zmiešajte vývar s kukuričným škrobom. Vmiešajte ostatné ingrediencie na omáčku a nalejte zmes na panvicu k cibuľke. Varte 3 – 5 minút, kým omáčka nezhustne.
Do omáčky vmiešajte hotové mäsové guľky. Pred podávaním ozdobte petržlenovou vňaťou.
Tip: Guličky podávajte so zemiakovou kašou.