Základom koláča sú piškóty, ale je ich tu málo, väčšinou ide o jemnú banánovo-čokoládovú penu s neuveriteľnou vôňou.
Na prípravu budete potrebovať tieto suroviny:
Sušienky – 1000 g
maslo – 50 g.
Na prípravu náplne budete potrebovať:
banány – 3 ks;
kyslá smotana alebo jogurt – 400 g
cukor – 120 g
kakao – 60 g
želatínu – 10 g;
mlieko – 100 ml;
horká alebo mliečna čokoláda – 100 g.
Postup výroby čokoládového banánového koláča
Sušienky rozdrvíme na drobky a zmiešame s rozpusteným maslom.
Želatínu zalejeme vodou a necháme 10 minút napučať.
Sušienky s maslom natlačíme do rozdelenej formy a vytvarujeme malé boky. Formu vložíme do chladničky.
Mlieko zmiešame s kakaom, cukrom a napučanou želatínou. Zmes zohrejeme na miernom ohni a premiešame. Keď sa želatína úplne rozpustí a hmota je úplne homogénna, odstráňte ju.
Hmotu zmiešame s kyslou smotanou.
Banány nakrájame na malé kúsky a uložíme ich do formy na základ sušienok. Zalejeme penou a dáme na 3 až 4 hodiny do chladničky.
Dezert môžete ozdobiť kakaom alebo strúhanou čokoládou, orechmi atď.
Tip: banány môžete nahradiť konzervovanými broskyňami alebo marhuľami. S plátkami ananásu. Len sa uistite, že ste predtým vypustili všetku šťavu, aby dezert nevytiekol. Zakysanú smotanu môžete nahradiť aj obyčajným jogurtom alebo smotanou.
Uložte alebo zdieľajte
zdroj:fotostrana.ru