Ak aj vy patríte k ľuďom, ktorým sa nechce pripravovať lístkové cesto kvôli náročnej príprave, ponúkame vám zľahčenú verziu!
Potrebujete
- 200 g margarínu
- 1 vajce
- 100 g smotany
- 350 g hladkej múky
- Štipka soli
Postup
Preosiatu múku nastrúhajte s kúskami margarínu.
Oddeľte žĺtok od bielka a pridajte ho k margarínu s múkou, premiešajte a prilejte kyslú smotanu. Ak nemáte kyslú smotanu, môžete použiť kefír.
Vymieste si elastické mäkké cesto. Ak je kvôli múke príliš husté, pridajte 1-2 lyžice kyslej smotany alebo kefír. V opačnom prípade, ak vám cesto bude ostávať na rukách, pridajte trochu múky.
Cesto preložte do vrecka a odložte do chladničky na 1 – 1,5 hodiny.
Cesto po uplynutí času môžete použiť – vyvaľkať, nakrájať, ponoriť do vyšľahaného bielka, potom cukru a položiť na plech vystlaný papierom na pečeni.
Pečte to na 180 stupňov, kým jemne nezhnednú. Prajeme vám dobrú chuť!