Recept na netradičnú kapustovú polievku, ktorú si zamilujete

- Advertisement -

Chutná a zdravá kapustnica s bravčovým mäsom, kapustou a pšenom vám zachutí už po prvom hlte!

Na varenie potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 900 g bravčového mäsa
  • 500 g zemiakov
  • 100 g bravčovej masti
  • 3 cibule
  • 200 g mrkvy
  • 100 g petržlenu
  • 100 g zeleru
  • 500 g kyslej kapusty
  • 40 g prosa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 bobkový list
  • 1 ČL soli
  • 20 g petržlenovej vňate

Postup

Bravčové mäso uvarte v hrnci s vodou na veľkom plameni. Odstráňte penu, pridajte cibuľu a mrkvu, znížte oheň a nechajte dusiť 1 hodinu pod pokrievkou. Mäso vyberte z hrnca.

- Advertisement -

Petržlen, zeler, mrkvu a cibuľu nakrájajte nadrobno a orestujte na masti alebo masle do mäkka.

Kapustu premyte, vytlačte z nej vodu a začnite ju dusiť na miernom ohni, zalejte trochou vývaru z hrnca.

Masť spolu s cesnakom rozdrvte v mažiari (zlepší to chuť celejj kapustnice). Pridajte cibuľu, petržlenovú vňať a všetko dôkladne rozmixujte mixérom.

- Advertisement -

Zemiaky nakrájané na kocky varte vo vývare a keď sú hotové, pridajte kapustu, pšeno a zeleninu.

Bravčové mäso nakrájajte na kúsky a keď je kapusta takmer hotová, pridajte ho do polievky spolu s masťou, bobkovými listami a nasekanými bylinkami.

 

Zdroj: souspark.ru

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články