Recept na šťavnaté kuracie fašírky OD BABIČKY: Táto ingrediencia zaručí skvelú chuť

- Advertisement -

Kuracie mäso patrí k najobľúbenejším pokrmom mnohých ľudí. A niet sa čomu čudovať, pretože má nízku cenu a relatívnu jednoduchosť prípravy.

Niektorí ho však nemajú radi, pretože im príde suché. Existujú však tajomstvá, ktoré vám pomôžu vyhnúť sa tomuto problému a uvariť tak šťavnaté kuracie fašírky.

Keďže každý pridáva do fašírok iné ingrediencie, ich chuť je vždy iná. Najbežnejšími prísadami sú cibuľa, vajcia a chlieb. Skúsení kuchári však namiesto chleba pridávajú obyčajný tvaroh. Výhodou tejto náhrady je, že s tvarohom sú fašírky šťavnatejšie a jemnejšie.

fried meat on white ceramic plate                               unsplash

Ingrediencie

- Advertisement -
  • 600 g kuracích pŕs
  • 200 g tvarohu
  • 1 cibuľa
  • 1 vajce
  • korenie podľa chuti
  • soľ podľa chuti
  • strúhanka na vyprážanie
  • rastlinný olej

Postup

Vezmite 2 kuracie prsia a pomeľte ich v mlynčeku na mäso. Môžete použiť hotové mleté ​​mäso z obchodu. Nakrájajte cibuľu a pridajte ju k mletému mäsu.

Teraz musíte pripraviť tvaroh. Venujte pozornosť tomu, že je potrebné zvoliť nekyslý tvaroh, mohol by veľmi pokaziť chuť fašírok. Najlepší je domáci tvaroh. Ak výrobok pozostáva z veľkých hrudiek, mal by sa roztlačiť, aby vo fašírkach nebolo cítiť tvarohové hrudky. To sa dá urobiť vidličkou alebo mixérom. K mäsu pridajte pripravený tvaroh.

Následne pridajte vajíčko, korenie a soľ a všetko dobre premiešajte. Mokrými rukami vyformujte fašírky a obaľte ich v strúhanke.

Vyprážajte na slnečnicovom oleji z oboch strán. Prajeme vám dobrú chuť!

- Advertisement -

Šťavnaté kuracie fašírky s tvarohom sú veľmi jednoduché na prípravu, no chuťovo vynikajúce.

сочные куриные котлеты жарить

Zdroj: mirhitrostey.com

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články