Kuracie mäso patrí k najobľúbenejším pokrmom mnohých ľudí. A niet sa čomu čudovať, pretože má nízku cenu a relatívnu jednoduchosť prípravy.
Niektorí ho však nemajú radi, pretože im príde suché. Existujú však tajomstvá, ktoré vám pomôžu vyhnúť sa tomuto problému a uvariť tak šťavnaté kuracie fašírky.
Keďže každý pridáva do fašírok iné ingrediencie, ich chuť je vždy iná. Najbežnejšími prísadami sú cibuľa, vajcia a chlieb. Skúsení kuchári však namiesto chleba pridávajú obyčajný tvaroh. Výhodou tejto náhrady je, že s tvarohom sú fašírky šťavnatejšie a jemnejšie.
Ingrediencie
- 600 g kuracích pŕs
- 200 g tvarohu
- 1 cibuľa
- 1 vajce
- korenie podľa chuti
- soľ podľa chuti
- strúhanka na vyprážanie
- rastlinný olej
Postup
Vezmite 2 kuracie prsia a pomeľte ich v mlynčeku na mäso. Môžete použiť hotové mleté mäso z obchodu. Nakrájajte cibuľu a pridajte ju k mletému mäsu.
Teraz musíte pripraviť tvaroh. Venujte pozornosť tomu, že je potrebné zvoliť nekyslý tvaroh, mohol by veľmi pokaziť chuť fašírok. Najlepší je domáci tvaroh. Ak výrobok pozostáva z veľkých hrudiek, mal by sa roztlačiť, aby vo fašírkach nebolo cítiť tvarohové hrudky. To sa dá urobiť vidličkou alebo mixérom. K mäsu pridajte pripravený tvaroh.
Následne pridajte vajíčko, korenie a soľ a všetko dobre premiešajte. Mokrými rukami vyformujte fašírky a obaľte ich v strúhanke.
Vyprážajte na slnečnicovom oleji z oboch strán. Prajeme vám dobrú chuť!
Šťavnaté kuracie fašírky s tvarohom sú veľmi jednoduché na prípravu, no chuťovo vynikajúce.
Zdroj: mirhitrostey.com