Recept na svetoznámy franzúzský dezert, takto sa pripravuje Mille Feuille! Dobrota s vanilkovým krémom!

- Advertisement -

Dnes vám prinášáme jeden špeciálny recept, ktorý je najčastejšie používaný vo francúzskej kuchyni. Chutný, bohato krémový dezert, ktorého nikdy nieje dosť! Oplatí sa urobiť hneď väčšiu porciu.

Prísady:

  • 1 bal. lístkového cesta (z obbchodu)
  • cukor
  • voda

Plnka:

  • 500 ml mlieka
  • vanilková aroma podľa chuti
  • 3 žltky
  • 125 g cukru
  • 10 g škrobu (krémový prášok)
  • 50 g hladkej múky
  • 100 g masla

Príprava:

Lístkové cesto položíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme vodou a posypeme cukrom. Zakryjeme papierom na pečenie a na vrch položíme ďalší plech. Trošku pritlačíme vrchný plech, takto nám spodné cesto nevyrastie počas pečenia a ostane pekné rovné. Pečieme 15 minút v predohriatej rúre, na 200°C.

- Advertisement -

Cesto vyberieme, odstráníme vrchný plech aj papier, cesto otočíme, potrieme vodou a posypeme cukrom. Vrátíme papier aj plech a vložíme nazad do rúry na 10 minút.

Pripravíme si krém: Dáme variť 350 ml mlieka, žltka si vymiešame s cukrom a van. cukrom, pridáme zvyšné mlieko, škrob a múku. Ke´d nám začne mlieko vrieť, primiešame túto zmes a počas stálého miešania uvaríme hustý puding. Po vychladnutí primiešame maslo.

Upečené cesto prekrojíme na tri rovnaké časti. Jedno cesto necháme v celku a druhé dva prekrojíme na 5 častí, aby sa nám zákusok dal ľahšie krájať.

Spodný celý plát potrieme krémom, poukladáme ďalší plát, potrieme a položíme posledný plát. Vrchný plát môžeme potrieť zvyšným krémom alebo čokoládovou polevou, mliečnou alebo bielou. Zdobiť môžeme aj polevou z práškového cukru s vodou, ktorú ešte postriekáme čokoládou.

- Advertisement -

Dezert vložíme na noc do chladničky a môžeme podávať!

 

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články