Pripomeňte si chuť vášho detstva v podobe nasledujúceho receptu na „vtáčie mlieko“! Príprava vám nezaberie veľa času a zvládnu to aj úplní začiatočníci…
Ingrediencie
- 150 g cukru
- 4 vajcia
- 200 g polohrubej múky
- 2 pl kakaa
- 1 pl prášku do pečiva
- 50 ml mlieka
- 300 ml smotany na šľahanie
- 200 g tmavej čokolády
Postup
Vyšľahajte vajcia s cukrom, kým nebudú úplne nadýchané. Zmiešajte si múku, kakao a prášok do pečiva, pridajte to do vaječnej zmesi a premiešajte.
Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie a rovnomerne naň nalejte pripravené cesto. Vložte ho do rúry na 30 minút a nechajte piecť pri 180 ° C.
Šľahačku rozšľahajte, kým nie je pekne nadýchaná. Do upečeného cesta urobte niekoľko dierok pomocou špáradla a nalejte naň mlieko. Nalievajte ho rovnomerne, aby sa mlieko dôkladne absorbovalo. Na vrch naneste vyšľahanú smotanu a vložte ho do chladničky na 1 hodinu.
Roztopenou čokoládou polejte vrch a nechajte zatuhnúť.
Hotový dezert môžete ozdobiť akýmkoľvek bobuľovitým ovocím. Jahody, maliny a ríbezle vyzerajú obzvlášť dobre. Pokojne ho posypte práškovým cukrom, kakaom alebo strúhanou čokoládou.
Zdroj: sovkusom.ru