lahodný dezert! Nepečené vtáčie mlieko
Jemný a lahodný dezert z najjednoduchších ingrediencií. Na konci článku nájdete aj videonávod
Ingrediencie:
cukor, 1 šálka
kyslá smotana, 1 liter
kakao, 3 PL
želatína, 50 g;
mlieko, 500 ml.
Príprava
Želatínu zalejte 100 ml mlieka. Nechajte ju napučať.
Tip: mlieko aj všetky ostatné produkty by mali mať izbovú teplotu.
Zmiešajte polovicu cukru a polovicu kyslej smotany, šľahajte, kým sa cukor nerozpustí a nevznikne hustý krém.
Do kyslej smotany vlejte kakao, vyšľahajte, pridajte 200 ml mlieka a ďalej šľahajte.
Želatínu rozpustite tak, ako vám to vyhovuje, vlejte ju do vyšľahanej hmoty a vyšľahajte do hladka.
Formu zakryte potravinovou fóliou, vylejte časť hmoty a dajte do chladničky na 25-30 minút.
Pripravte si druhú vrstvu, ale bez kakaa, a nalejte ju na zmrazenú vrstvu a vráťte ju do chladničky.
Tip: Medzi vrstvy môžete vložiť kúsky ovocia alebo bobuľovitého ovocia pre výraznejšiu a bohatšiu chuť dezertu.
Video recept