Dnes vám ukážeme skvelý recept na výborné bravčové mäsko pripravené na plechu. S touto pochúťkou prekvapíte naozaj každého! Navyše príprava je úplne jednoduchá, zaberie vám len 10 minút vášho času a zvládne ho aj úplný začiatočník.
nes vám ukážeme skvelý recept na výborné bravčové mäsko pripravené na plechu. S touto pochúťkou prekvapíte naozaj každého! Navyše príprava je úplne jednoduchá, zaberie vám len 10 minút vášho času a zvládne ho aj úplný začiatočník.
Potrebujeme:
- 3 – 4 cibule
- 1 kg bravčového karé
- soľ, korenie
- šampiňóny
- paradajky
- syr
- olej na vymastenie plechu
Postup:
Plech si vymastíme olejom. Nakrájajte cibuľu a poukladajte na plech (1 cibuľu si necháme bokom). Navrch položte plátky bravčového mäsa, ktoré ste si predtým nasolili a nakorenili z oboch strán. Bravčové mäso narežeme ako na obrázku.
Potom si nakrájame odloženú cibuľu a osmažíme si ju na panvici 2-3 minúty. Nakrájame si šampiňóny na plátky, pridáme ich do panvice k cibuli a smažíme. Dochutíme soľou a korením. Potom naukladáme na pripravené mäso na plechu.
Ďalej si nakrájame paradajky na plátky a poukladáme ich na šampiňóny.
Pečte 50 minút pri 180 ° C. Potom nastrúhajte 200 g syra, posypte mäso a pečte ďalších 10 minút pri 200 ° C.